dimecres, 10 de desembre del 2014

DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT

El 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat.
Volem donar les GRÀCIES  a tots els voluntaris que estan o han estat amb nosaltres i que donen sentit al projecte del Rusc.


Des de la Federació Catalana de Voluntariat Social s'ha el·laborat un Manifest que podeu llegir a continuació:



Els voluntaris som gent normal. No som éssers excepcionals. Ens comprometem en la transformació social i exercim, senzillament, un dels drets dels ciutadans: el de col.laborar a humanitzar l’entorn.

Prenem la decisió d’oferir el nostre temps, el més valuós dels recursos, i ens involucrem amb causes a les quals volem dedicar energia i aportar esperança.
Avui, nosaltres visibilitzem els ciutadans i ciutadanes a qui ha vençut el desànim i ens disposem a implicar-nos amb els nostres conciutadans.

Avui donem el protagonisme a totes les persones que van més enllà d’un voler fer perpetuament ajornat … i es disposen a fer de debò, amb la motxila carregada de realisme.

Algunes de les notícies d’enguany apunten cap a properes modificacions en el mapa del voluntariat: les fronteres es desplacen, els límits es difuminen, els models tradicionals es qüestionen.

El fenòmen del voluntariat creix, es contagia i es socialitza.
Queda ja lluny el voluntarisme.

Apareix, amb més força encara, la metodologia de l’Aprenentatge i Servei en el treball comunitari entre adolescents i joves; les empreses continuen impulsant les seves línies de Responsabilitat Social i llur voluntariat corporatiu; Europa recomana els estats membres acreditar les competències bàsiques que el voluntariat genera en la persona; el mentoratge irromp amb força entre nous perfils de voluntariat; les noves tecnologies amb nous aplicatius mòbils de voluntariat apareixen a l’horitzó.
En definitiva, triomfa el voluntariat, una de las més potents expressions de la participació ciutadana.

La implicació de les administracions, les universitats, i les empreses, en col.laboració amb les entitats, les veritables expertes sobre causes i necessitats socials, ha de permetre que el voluntariat abasti la societat sencera.

A Voluntaris.cat sabem que la societat que cultiva la solidaritat és una societat més humana i més justa. Per tant, volem que des de l’escola fins a la universitat, tothom es sensibilitzi, perquè el voluntariat sigui de debò una experiència transversal entre els ciutadans.

Des de fa 25 anys, nosaltres vetllem per fer conscients els voluntaris i les voluntàries que tenen un gran poder creador: ells transformen les vides d’aquelles persones a qui acompanyen i atenen. I això, sortosament, no se’ls pot pagar amb res!

Per molts anys, Voluntaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada