dimarts, 27 de maig del 2014

DIVERSONES

Us deixem amb dos programes de DIVERSONES: La Tertúlia del 15 d'abril i el Diversones del 6 de maig.


A la Tertúlia parlem de la relació de les persones amb discapacitat intel·lectual i els educadors, monitors, voluntaris, etc...

En Javi i la Mònica

Al Diversones recordem com va anar la Fira del Ram i la Fira de Sant Jordi, entre d'altres notícies. Entrevistem a la Marta Vila Puig i trobareu les seccions "El Personatge del Mes" i els "Aniversaris" i moltes coses més!


ESPEREM QUE US AGRADI!!!

1 comentari:

  1. Felicitats per aquesta tertulia tant interessant! Julia, Antonia, Gemma i Pili (extensible al Jaume!), escoltar-vos és un privilegi, sobretot perquè expresseu la vostra veu i la vostra opinió sobre un tema molt important: la relació amb el professional que us acompanya. Prenc nota de les vostres impressions i desitjos, mentre hi continuo pensant. Gràcies!

    L’Erika, al començament del programa, ens explica que en la vostra comunitat la paraula que es fa servir per denominar al professional és assistent. No obstant, durant la conversa han surtit altres noms com, monitor o educador.

    Esta bé que reflexioneu al voltant de com anomenar a les persones que caminen al vostre costat. Sobretot perquè sota cada paraula s’amagen significats ocults. Les paraules no són neutres, sinó que responen a intencions sovint no desitjades.

    Així que, un bon exercici és descobrir els significats que s’oculten en cada terme:

    • Monitor ve del llatí moneo, que significa: fer pensar, advertir o aconsellar.
    • Assistent, vol dir: el que està present.
    • Educador, que ve del verb educar format per ex-ducere, vol dir guiar cap enfora o fer crèixer.

    En aquest sentit, comparteixo amb Jean Vanier la idoneïtat de fer servir la paraula assistent, “el que està present”, penso que aquest terme engloba i descriu molt bé el rol dels professionals que treballen a la comunitat. Monitor, personalment no m’agrada tant, perquè situa al professional una mica per sobre vostre.

    Tanmateix, no oblideu que a la comunitat “totes i tots hi esteu presents” i que en aquest sentit el terme “assistent” s’esborra una mica, es dilueix. Sobretot perquè la presència és mútua i compartida. Això és el que m’emporto d’aquests dies viscuts entre vosaltres.

    Bé, una gran abraçada per tot l’equip de “Diversones” i per totes les persones que el fan possible!!

    *Per cert! M’ha fet molta il·lusió escoltar-me, se’m fa estrany sentir-me a la ràdio!! Va ser una experiència fantàstica!

    ResponElimina